Item type |
紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) |
公開日 |
2020-11-24 |
タイトル |
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タイトル |
ねじり押出しによるMg 合金AZ 31の結晶粒微細化-分析電子顕微鏡システム利用研究成果、そのXXI(3) - |
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言語 |
ja |
タイトル |
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タイトル |
Grain refinement behavior of magnesium alloy AZ31 under torsion extrusion -Research works accomplished by using Electron Microscope System : XXI(3)- |
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言語 |
en |
言語 |
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言語 |
jpn |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
torsion extrusion |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
large strain process |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
magnesium alloy |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
very fine grain |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
pole figure |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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資源タイプ |
departmental bulletin paper |
ID登録 |
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ID登録 |
10.34411/00001065 |
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ID登録タイプ |
JaLC |
著者 |
竹内, 敏幸
西原, 佳彦
三井, 和博
奥村, 秀人
水沼, 晋
Takeuchi, Toshiyuki
Nishihara, Yoshihiko
Mitsui, Kazuhiro
Okumura, Hidehito
Mizunuma, Susumu
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抄録 |
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内容記述タイプ |
Abstract |
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内容記述 |
Magnesium alloy AZ3 l was used to investigate the influence of temperature and speed ratio (= die rotation speed / extrusion speed) on the grain refinement behavior and crystal orientation in torsion extrusion using circular type dies with differemt outlet-hole diameters. For each die, the optimum temperature and the speed ratio required to obtain a uniform distribution of 卜2μmfine grains over the entire cross section of the specimen were clarified. The torsion-extruded specimen had a very different crystal orientation than that of the extruded specimen. At a temperature of 443 K, the torsion-extruded specimen tended to form a strong <0001> texture along the extrusion axis, especially in the center region of the cross section. In contrast, the conventional extrusion sample had many grains in the <0001> direction perpendicular to the extrusion axis. When the outlet-hole diameter was the largest, the torsion-extruded specimen exhibited a strong <0001> texture along the extrusion axis over a wide area of the cross section. In conclusion, both the grain size and the texture of the metals could be controlled over a wide range by changing the die-hole diameter and the speed ratio in torsion extrusion. |
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言語 |
en |
書誌情報 |
神奈川工科大学研究報告.B,理工学編
巻 35,
p. 31-36,
発行日 2011-03-20
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出版者 |
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出版者 |
神奈川工科大学 |
ISSN |
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収録物識別子タイプ |
PISSN |
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収録物識別子 |
09161902 |
書誌レコードID |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AA12669200 |
フォーマット |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
application/pdf |
著者版フラグ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |